StressAcademy_800px

Rubedo Stress Academy®

Rubedo voorziet in opleidingsdagen rond het thema stress en zelfredzaamheid. Tijdens de training leer je hoe je jezelf, collega’s en je bedrijf kunt begeleiden bij het behouden of terugwinnen van hun vitaliteit – de positieve uiting van stress. De kennis en competenties die je opdoet kun je preventief en curatief inzetten. Zowel de lichamelijke, mentale als emotionele aspecten van stress aanbod.  Middels informatieve workshops, rollenspellen, oefeningen en technieken wordt interactief en op een lichtvoetige manier deze aspecten in de verf gezet.

Waarom?

Voor een organisatie zijn goed functionerende werknemers van vitaal belang. Ziekteverzuim, personeelsverloop en een lagere effectiviteit liggen op de loer. Als werkgever kan je sterk bijdragen aan de effectiviteit en tevredenheid van werknemers door te investeren in stressverlagende vorm van management.

Als Rubedo Stress Ambassadeur™ help je collega’s daarbij. “Stressvrije” organisaties houden medewerkers actief en betrokken.

Destigmatisering van stress en burn-out, Stress als katalysator voor verandering, Positief leiderschap en constructieve communicatie als protectieve factoren

Proces

Gemotiveerd aan de slag met veerkracht

Thema's

Wat kost energie en wat geeft energie? Hoe maak ik de juiste keuzes om mijn talenten en die van anderen volledig te ontwikkelen? Wat zijn mijn waarden en drijfveren? Hoe versterk ik mijn geestelijke en lichamelijke conditie, zijn enkele van de thema’s die aan bod komen.

Organisatie Niveau

Op het niveau van het management leren directies en management om met kennis van zaken te handelen inzake het adviseren over stress- en vitaliteitsbeleid en aan positief leiderschap te doen.

Werknemers niveau

Op individueel niveau leer je, naast jezelf, je collega’s te coachen om hun plezier in het werk terug te vinden. Je helpt hen te herstellen van stress en burn-out en een motiverende werkomgeving te creëren.